Valpreventie

Valmat

  • Vervaardigd uit high impact foam | Succesvol getest in VU Medisch centrum te Amsterdam
  • Glijvast materiaal | waterbestendig
  • Goed berijdbaar voor rolstoelen
  • 3-delig opvouwbaar | Met handige draag-/ opbergtas
  • Afmeting: 180 x 100 x 5 cm (LXBXH)

Safe Hip

SafeHip is een comfortabele en vrijwel onzichtbare heupbeschermer, die ervoor zorgt dat bij een val op de heup, de kans op een heupfractuur zo klein mogelijk wordt. Uit studies blijkt dat wanneer Safehip 24 uur per dag wordt gedragen, de kans op een heupfractuur met 60% afneemt.
Uiteraard zijn er meer maatregelen die genomen kunnen worden om het risico op vallen zo klein mogelijk te maken. Geen obstakels (kleedjes) op de grond en goede nachtverlichting bijvoorbeeld.
Wat SafeHip uniek maakt is dat zowel de broek als de valbeschermers voor 100% bestaan uit textiel. Hierdoor kan de huid aan alle kanten ademen en voelt de broek rondom zacht aan. Ook als SafeHip in bed wordt gedragen, zijn de valbeschermers vrijwel niet merkbaar. Slapen gaat dus uiterst comfortabel met Safehip. De valbeschermers zijn gefabriceerd in een zogenaamde hoefijzervorm, waardoor de valenergie van het heupgewricht wordt weggeleid. Dit zorgt voor een maximale bescherming terwijl SafeHip toch zo dun mogelijk aan de zijkanten is en dus vrijwel onzichtbaar kan worden gedragen.

SafeHip is verkrijgbaar in 5 confectiematen:

65-85cm SafeHip unisex maat XS (maat 26-34)
75-95cm SafeHip unisex maat S (maat 30-38)
90-110cm SafeHip unisex maat M (maat 36-44)
100-120cm SafeHip unisex maat L (maat 40-48)
110-140cm SafeHip unisex maat XL (maat 44-56)

Anti-Slip Sok

Angst is niet te onderschatten bij patiënten die moeilijkheden hebben met of opnieuw leren lopen. Terries sokken zorgen voor warmte, comfort en gemoedsrust met hun anti-slip loopvlak aan de onderzijde of anti-slip aan boven- en onderzijde. Door de kwaliteit en het comfort zijn ze een van de meest draagbare footwear producten voor pa Maximaal toegestane gewicht 150 kilogram. tiënten. In tegenstelling tot andere fabrikanten, is het anti-slip loopvlak gedrukt op de gladde zijde van het badstofweefsel. Dit zorgt ervoor dat de inkt “opzwelt” en een vol en robuust loopvlak creëert. De inkt gaat niet verloren tussen de lussen van het badstof, wat de veiligheid en het comfort verhoogt. Machinewasbaar. Latexvrij. 

Maatvoering     : 26-33, 34-38, 39-42, 43-48

Verpleegdeken 2-delig

De Verpleegdeken bieden de gebruiker een balans tussen bewegingsvrijheid en bescherming. De Verpleegdeken voorkomt bloot liggen, uit bed vallen en het stuk trekken van incontinentiemateriaal.
De verpleegdeken bestaat uit 2 delen: het zwarte deel (de onderbak) wordt onder het matras gelegd en bevestigd aan het bed frame. (dit deel blijft altijd liggen). Het blauwe bovenste gedeelte wordt aan de onderbak dicht geritst.
De verpleegdeken is geschikt voor een bed van 90×200 meter. De verpleegdeken is standaard uitgevoerd met korte mouwen. Lange mouwen zijn optioneel.
Optioneel kunnen er aan de zijkanten ritssluitingen van 10 cm geplaatst worden.
Optioneel kan de slaapzak gesloten worden met een hangslotje van 2,5 centimeter.
De Slaapzak is brandvertragend en machine wasbaar tot maximaal 60 graden.

Uitvoering
Bovendeel:
– 34,5% katoen – 31% pes – 22,5% modacryl.
– 12% viscose.
– Brandvertragende eigenschappen.
– Wasbaar op 60 graden.

Onderbak: polyester.

Kleur:
– Bovendeel: licht blauw.
– Onderbak: zwart

Opties:
– Zij ritsen van 10 cm. aan de zijkant voor sondes (aan elke kant 1 rits).
– Hangslotje 2,5 centimeter.
– Half lange of lange mouwen.

Wanneer u meer informatie wenst, kunt u een e-mail sturen naar info@simonemedicare.nl of bellen naar telefoonnummer: 0314-785988.