Hoofdkussens

Hoofdkussen afneembaar 60×70

Het hoofdkussen afneembaar is in samenwerking met het Erasmus MC te Rotterdam ontwikkeld.
Het hoofdkussen afneembaar maakt gebruik van het Two Way Breath device. Het Two Way Breath device is uniek in zijn soort. Door dit device is het ademend vermogen van het kussen optimaal, het kussen heeft de perfecte ontluchting en drukverdeling. Dit hoofdkussen is zeer geschikt voor gebruik in de Medical Care markt.
Het kussen voldoet aan de WIP-richtlijn en is eenvoudig te reinigen. Er is geen extra afneembare hoes nodig bij dit kussen.
Afmeting hoofdkussen : 60×70, 700 gram vulling.
Afmeting Jantje kussen: 35×40, 200 gram vulling.

Doorademkussen 60×70

Er bestaat nu eindelijk een hoofdkussen speciaal ontworpen voor mensen met epilepsie. Dit doorademkussen is ontwikkeld in samenwerking met Epilepsie Vereniging Nederland.
Het doorademhoofdkussen laat zo veel mogelijk zuurstof door. Het kussen geeft uiteraard geen 100% garantie dat het verstikking voorkomt. Ook is er een bijpassende losse ademdoorlatende sloop van het lyocell materiaal te bestellen. Het doorademhoofdkussen wordt in Nederland geproduceerd. 

Technische specificaties doorademhoofdkussen:
De tijk is gemaakt van Lyocell. Dit is een 100% natuurlijk product gebaseerd op cellulose. Lyocell vezels zijn sterk. De scheurvastheid is veel beter dan die van viscose en katoen. Het materiaal is sterk ademend en neemt goed vocht op. De stof voelt zo zacht als kasjmier en zo koel als zijde. Lyocell heeft een glad oppervlak en daardoor heeft het een zijdeachtige glans.   De kern bestaat uit zeer vormend, ademend polymeer.

Afmeting: 600 gram.
Gewicht: 600 gram

Losse kussenslopen zijn gemaakt van Lycocell. Lycocell stof is sterk ademend en neem goed vocht op.Deze slopen zijn los te bestellen.

Sloop Doorademkussen 60×70

Er bestaat geen kussensloop speciaal ontworpen voor mensen met epilepsie. Een mogelijk alternatief is een zogenaamd ‘ademdoorlatend kussensloop.
Hetademdoorlatend kussensloop laat zo veel mogelijk zuurstof door. De sloop geeft uiteraard geen 100% garantie dat het verstikking voorkomt.
Het ademdoorlatend kussensloop alleen in combinatie met het doorademkussen gebruiken.
De kussensloop werkt niet in combinatie met andere kussens.

Technische specificaties:
De ademdoorlatende kussensloop is gemaakt van Lyocell. Dit is een 100% natuurlijk product gebaseerd op cellulose. Lyocell vezels zijn sterk. De scheurvastheid is veel beter dan die van viscose en katoen. Het materiaal is sterk ademend en neemt goed vocht op. De stof voelt zo zacht als kasjmier en zo koel als zijde. Lyocell heeft een glad oppervlak en daardoor heeft het een zijdeachtige glans.

Wanneer u meer informatie wenst, kunt u een e-mail sturen naar info@simonemedicare.nl of bellen naar telefoonnummer: 0314-785988.