Positioneringskussens

Hieronder vindt u het uitgebreide assortiment Ondersteuningskussens. Deze kussens passen zich volledig aan de lichaamsvormen aan en leent zich voor talloze toepassingen.
De vulling bestaat uit minipolystyreen korreltjes zijn onder druk gevuld met lucht voor een ideale comfortbalans en een lange levensduur. De bolletjes zorgen voor een drukverdeling en voelt comfortabel aan. Deze korrels zijn zeer duurzaam, vormvast, milieuvriendelijk, brandvertragend en anti-huisstofmijt.

De kussens zijn te verkrijgen in 2 uitvoeringen:
Katoen: Dit is een sterke katoen/polyester stof geschikt voor dagelijks gebruik. Samenstelling: 35% katoen / 65% polyester.
Of
Standaard voorzien van een afneembare hoes polyurethane hoes.
Samenstelling: 45% PE / 55% PU.
Vochtwerend, ademend, bi-elastisch, anti-huisstofmijt, anti-bacterieel, schimmelwerend en brandvertragend.

Losse hoezen zijn voor alle kussens verkrijgbaar diverse kleuren: katoen, badstof of fluweel.

Positioneringsrol

De positioneringsrol zorgt voor een stabiele en ontspannen lighouding, ontlasting van wervelkolom en ledematen en geeft een volledige ondersteuning. De Positioneringsrol is in diverse manieren bij lig- en zithouding te gebruiken. Verkrijgbaar in twee afmetingen.

Afmetingen : Standaard 200 cm van het linker been rond de buitenkant tot het rechterbeen.
XL 240 cm van het linker been rond de buitenkant tot het rechterbeen.

S-Kussen

Het S-kussen is een kussen dat ontworpen is voor personen die in een zijligging moeten liggen.
Het S-kussen geeft ondersteuning aan het volledige lichaam. Het kan gebruikt worden voor ondersteuning langs achteren in de rug of langs de voorkant.

Boemerangkussen

Het Boemerangkussen is multifunctioneel kussen omwille van zijn speciale afmeting. Door zijn compacte vorm kan u hem overal gebruiken voor een positionering van elk lichaamsdeel.

Afmetingen : 120 cm van het linker been rond de buitenkant tot het rechterbeen.

Nekkussen

Het nekkussen biedt een optimale ondersteuning van de nek. Het kussen geeft comfort tijdens en voorkomt nekklachten en stramheid na het rusten. Door zijn zeer compacte vorm is het kussen makkelijk mee te nemen.

Afmetingen : 100 cm

Boemerang Baby

Het Boemerang Baby kussen is speciaal ontworpen in samenwerking met de premature afdeling van ziekenhuizen. Dit kussen geeft baby,s het gevoel van geborgenheid en heeft een positieve invloed op de groei van de baby. Verkrijgbaar in 2 afmetingen.

Afmeting: 95 cm en 125 cm (XL versie*)
* De XL versie is geschikt voor Baby’s vanaf 2,5 kilogram.

Beenkussen

Het beenkussen is een ideaal hulpmiddel om de hiel van de patiënt vrij te leggen om decubitus te voorkomen of te genezen. Hierdoor gaan de voeten licht zweven en worden de drukpunten weg genomen.

Afmeting: 80 x 60 cm met 5 cilindrische banen.

Abductie kussen

Het Abductie kussen is gemaakt voor personen met een adductie (spierspasme).
Het Abductie kussen zorgt ervoor dat de knieën geen rechtstreeks contact met elkaar hebben, het kussen draag daarom bij om doorligwonden aan de knieeen of andere letsel te voorkomen. Het Abductiekussen zorgt voor comfort en kan zowel in rug- als zijligging worden gebruikt.

Afmetingen : Breedte 58cm x lengte 58cm x hoogte 28cm

Spie kussen

Door de vorm van het Spie kussens worden de knieën en benen gespreid. Kussen wordt vaak gebruikt na een heupoperatie.

Afmeting: Breedte 15 cm x lengte 30 cm x hoogte 20 cm

Hoofdkusssen met ooruitsparing

Het Hoofdkussen met ooruitsparing heeft in het midden een cirkel waar er geen vulling zit. Hierdoor wordt voor personen die o.a. een ooroperatie hebben ondergaan de druk op het oor weg genomen en tot het minimum herleid.

Afmeting: 60x60cm.

CVA kussen

De specifieke vorm van dit kussen ondersteunt het been en bekken en voorkomt het naar buiten kantelen ervan.

Afmetingen : 285 cm van het linker been rond de buitenkant tot het rechterbeen.

Stoelkussen

Het Stoelkussen geeft ondersteuning aan de rug en de armen. Dit zorgt voor een comfortabele en ontspannen zithouding.

Afmetingen : 200cm van het linker been rond de buitenkant tot het rechterbeen.

Kniekussen

Het Kniekussen zorgt voor een ondersteuning van de knieholten en brengt de benen in een rechte hoek. Hierdoor worden de lagere ruggenwervels ontlast en de spieren ontspannen. Het Kniekussen kan ook gebruikt worden om de hielen vrij te leggen en zo doorligwonden te voorkomen.

Afmetingen : Lengte 58cm / breedte 30cm / hoogte 30cm

Support Kussen

Het Supportkussen is een rechthoekig kussen dat gebruikt wordt voor diverse ondersteuningstoepassingen gebruikt. Het Support wordt onder andere gebruikt voor ontlasting van het onderbeen, schouder, hielen, arm of pols maar heeft daarnaast nog vele andere positioneringsmogelijkheden.

Afmetingen : Breedte 28cm / lengte 60cm

U-ZitKussen

Het U-Zit kussen is ontworpen voor gebruikers die klachten ervaren aan het staartbeentje of een operatie aan het Rectum hebben ondergaan. Tevens is dit kussen geschikt voor moeders die met de bevalling een insnijding hebben gehad. Zitten kan hierdoor pijnklachten veroorzaken. De opening zorgt voor het wegnemen van de druk .

Afmetingen : 145 cm van het linker been rond de buitenkant tot het rechterbeen.
Breedte 45 cm / lengte 50 cm.

Zitring

Het Zitring een gesloten variant van het U-Zitkussen.
Het U-Zit kussen is ontworpen voor gebruikers die klachten ervaren aan het staartbeentje of een operatie aan het Rectum hebben ondergaan. Tevens is dit kussen geschikt voor moeders die met de bevalling een insnijding hebben gehad. Zitten kan hierdoor pijnklachten veroorzaken. De opening zorgt voor het wegnemen van de druk .

Afmeting: 50x50x15 

Wanneer u meer informatie wenst, kunt u een e-mail sturen naar info@simonemedicare.nl of bellen naar telefoonnummer: 0314-785988.