Transfermatras Spoedeisende Hulp

Het Medicare 1000 Transfermatras

Het Medicare 1000 Transfermatras is ontwikkelt voor de brancards die gebruikt worden op de Spoedeisende Hulp. Met het Medicare 1000 Transfermatras kunnen transfers eenvoudig worden uitgevoerd zonder veel lichamelijke belasting.

Het matras bestaat uit twee delen, het Ondermatras en het Bovenmatras (foto 1 en 2). Beide delen zijn röntgen doorlaatbaar.

Het Ondermatras is vervaardigd uit hoogwaardig elastisch koudschuim en is voorzien van een uitermate sterke anti-slipstof aan de onderzijde (foto 3). Deze anti-slip stof zorgt ervoor dat het Ondermatras niet kan schuiven op de brancard. Er is geen klittenband meer nodig om het matras aan de brancard te bevestigen wat ten goede komt aan de Hygiëne Preventie. De bovenkant van het Ondermatras is vervaardigd  uit gladde afneembare stof. Het Bovenmatras (foto 2) is vervaardigd uit hoogwaardig elastisch koudschuim en een  visco-elastische traagschuim toplaag.  Hierdoor biedt het matras een uitstekende comfort en een optimale drukverdeling. De onderzijde van de hoes is vervaardigd  uit gladde afneembare stof (foto 3) en de bovenzijde van de hoes is van Polyurethaan. Het Bovenmatras is voorzien van 4 handvatten aan iedere lange zijde welke een uitermate goed grip bieden bij het maken van de transfer (fig. 5).

Wanneer u meer informatie wenst, kunt u een e-mail sturen naar info@simonemedicare.nl of bellen naar telefoonnummer: 0314-785988.