Operatietafelmatras

Equilibrium waar Maatwerk en Comfort de Standaard is

Aan de operatietafels worden hoge eisen gesteld en dienen te voldoen aan veel kenmerken. Dit maakt dat de opbouw in verschillende ziekenhuizen verschillend kan zijn. Equilibrium biedt dynamiek en maatwerk voor de verschillende elementen van de operatietafel, zodat naar wens de tafel bedekt kan worden met de basismatras. Zo heeft u met Equilibrium altijd de juiste basis. Het basismatras voor de operatietafels biedt naast hoog comfort ook veiligheid en voldoet aan landelijke hygiëne eisen.

Maatwerk
Een operatie tafel kan bestaan uit verschillende onderdelen, wat ook weer kan verschillen in de afmetingen of andere bijzonderheden. Daardoor kan een basis matras nooit standaard zijn. Met Equilibrium is één eigenschap standaard, namelijk maatwerk.

Kern
Door de unieke samenstelling van drie lagen foam met verschillende eigenschappen wordt een verbeterde drukverdeling gerealiseerd, alsmede een stabiele positionering. Daarnaast zorgt de elastische hoes voor vermindering van wrijving- of trekkrachten aan de huid van de patiënt. Hierdoor wordt de basis van veiligheid voor het positioneren van de patiënt geboden. De standaard basismatrassen zijn 7 cm hoog. Dit biedt een goede drukverdeling en comfort, maar ook stabiliteit tijdens de positionering voor de chirurg.

Eigenschappen Kern:
– Optimale drukverdeling door unieke opbouw
– Brandvertragend – Antibacterieel
– Röntgen doorlaatbaar
– Drukverlagend
– Optimaal comfort
– Warmte isolerend

Hoes
De hoes van het basismatras is gemaakt van polyurethaan met een zwarte kleur. Dit materiaal is water en bacterie afstotend en schimmel werend. De matrashoes en schuimdeel worden geassembleerd door het schuimdeel in de matrashoes te schuiven. De hoes is op een dergelijke wijze gemaakt worden dat de naden zich alleen maar bevinden aan de onderzijde van de hoes, zodat de patiënt ten alle tijden op een egale en stabiele ondergrond komt te liggen. Alle naden van het basismatras zijn gelast waardoor vocht in de kern van het kussen kan dringen sterk wordt gereduceerd.

Eigenschappen:
– Anti-allergeen
– Antibacterieel
– Brandvertragend
– Bi-elastisch
– Polyurethaan gecoat nylon
– Gemakkelijk te reinigen (o.a met 70% alcohol en chloor tot 1000 ppm)
– Incontinentie bestendig
– Latex vrij

Wanneer u meer informatie wenst, kunt u een e-mail sturen naar info@simonemedicare.nl of bellen naar telefoonnummer: 0314-785988.