Luchtkussens

Air Dynamic Kussen

Het Air Dynamic zitkussen is ene statisch zitkussen dat is samengesteld uit geschakelde luchtcellen die ervoor zorgen dat er een optimale drukverdeling ontstaat. De unieke luchttechnologie in het Air-Dynamic vormt zich naar het lichaam van een persoon. Naarmate het lichaam beweegt en verandert in de loop van de dag, maand of jaar, past het kussen zich aan zodat de gebruiker altijd optimaal kan zitten. Het Air-Dynamic kussen is ontworpen om gebruikers meer uit hun dagelijkse leven te laten halen, iedere dag op een ieder moment.
Met een bijgeleverde handpomp is het zitkussen eenvoudig per individu in te stellen zodat de stabiliteit verbeterd en het kussen comfortabel zit.
Het Air Dynamic kussen heeft door zijn vormgeving een goede ventilerende werking.
Inzetbaar preventief en zeer hoog risico bij decubitus. Dit kussen wordt geleverd met een lycra hoes. Maximaal toegestane gewicht 150 kilogram.

Eigenschappen van het kussen:

 • Drukverdelend.
 • Verkrijgbaar in 2 hoogtes: 6 en 10 cm.
 • Verkrijgbaar in 1 kamer of 2 kamers
 • Preventief en bij zeer hoog risico inzetbaar.
 • Eenvoudig te reinigen.
 • Licht van gewicht.
 • Eenvoudig in te stellen.
 • Makkelijk mee te nemen.

  Afmetingen (Cm): 40×40, 46×46, 46×40, 50×46

Visco Air Zelfopblazend zitkussen

Effectief
Door toepassing van de Air Support Technologie en de Medische kwaliteit foam met open celstructuur, zorgt het Visco Air Zitkussen voor een optimale drukverdeling en een bijzonder comfortabele ligging voor de gebruiker.

Comfortabel
Het foam en de (statische) lucht vormen zich naar de lichaamscontouren van de gebruiker en geven hierdoor een zeer prettige en comfortabele ligging.

Eenvoudig
Het gebruik nemen van de Visco Air oplegmatras is erg eenvoudig en kan door een persoon gedaan worden. Door het ventiel van het kussen te openen vult het Visco Air zitkussen zich automatisch met de juiste hoeveelheid lucht. Als het kussen zich gevuld heeft met lucht kan het ventiel worden gesloten en is het kussen klaar voor gebruik.

Afmeting: 45 x 45 x 6 cm.
Gebruikersgewicht: tot 120 kilo.

Repose is gemaakt van duurzaam materiaal, zo heeft u er jarenlang plezier van. Het kussen bestaat uit met lucht gevulde en onderling verbonden membranen uit polyurethaanfilm. Het dunne polyurethaan is uiterst elastisch: het kan tot 6 maal worden uitgerekt zonder te scheuren of zijn elastische veerkracht te verliezen. De combinatie van deze materialen zorgen voor de best mogelijke drukverdeling. Repose kan worden gebruikt zodra er een risico bestaat op decubitus of bij een bestaande wond. Maximaal toegestane gewicht 139 kilogram.

Eigenschappen van het kussen:

 • Drukverdelend.
 • Comfortabel.
 • Makkelijk instelbaar.
 • Makkelijk mee te nemen.

  Het Repose kussen is beschikbaar in 2 maten. Daarnaast is een grijze kussenhoes verkrijgbaar met ritssluiting. 
  Afmeting (cm): 40×40, 45×45

Wanneer u meer informatie wenst, kunt u een e-mail sturen naar info@simonemedicare.nl of bellen naar telefoonnummer: 0314-785988.